Kinderdagopvang

Bij Villa Kakelbont willen we dat elk kind goed op z'n plek zit. Dit doen wij door de kinderen een leerzame en vooral leuke dag te bezorgen op een van de diverse (soorten) groepen bij Villa Kakelbont. We lichten daarom graag onze groepen voor u toe.

Babygroep

Dagopvang Villa KakelbontVoor de allerkleinsten onder ons (van 10 weken tot 2 jaar) is structuur extra belangrijk. Het geeft hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Tussen het spelen door kent de dag een aantal vaste momenten. Elke dag wordt er bijvoorbeeld samen gezongen en de knusse hoekjes bieden de kleintjes voldoende speelmogelijkheden met speelgoed dat is afgestemd op hun leeftijd.

Buiten hebben we een speelplek met kunstgras waar de baby's veilig kunnen zitten en liggen. Daarnaast volgen we het eigen ritme van uw baby. Flesvoeding van Nutrilon zit standaard kosteloos in ons aanbod. Op alle kinderdagverblijfgroepen binnen Villa Kakelbont werken we met het VVE-programma Uk en Puk.

Peutergroep

Peutergroep bij Villa KakelbontVoor sommige kinderen is dit al echt een groep voor stoere, grote kinderen: de peutergroep (2 en 3 jaar). En dat klopt natuurlijk! Op deze groepen vinden peuters uitdagende spellen en activiteiten waar ze veel van kunnen leren, maar ook buiten valt veel te ontdekken! Uitstapjes naar omliggende speeltuinen, de kinderboerderij of een ritje met de bakfiets: wij trekken er samen graag op uit. Tussen het spelen door is er op vaste tijden ruimte voor een voedzame lunch en tussendoortjes.

Verticale groep

De verticale groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Het bijzondere aan deze groep is dat de oudere kinderen (vanaf ca. 2 jaar) op een natuurlijke manier een oogje in het zeil houden bij de kleintjes (10 weken en 1 jaar). Op deze groep doen we zowel gezamenlijke activiteiten als activiteiten afgestemd op leeftijd, zoals een bezoek aan het treinstation of knutselen. En er zijn natuurlijk activiteiten die we allemaal leuk vinden, zoals zingen en gezellig samen eten. Wie meer wilt weten over het verschil tussen de baby- en peutergroep en de verticale groep is van harte welkom voor een rondleiding!

VVE Kinderdagverblijf bij de Boomhut

De Boomhut is een onderdeel van brede school de Boomgaard, een doorgaande lijn van kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en de basisschool.
Op onze locatie de Boomhut werken wij nauw samen met basisschool de Boomladder.
Het doel hiervan is om de overstap van het kinderdagverblijf naar de basisschool zo makkelijk mogelijk te maken.
We bereiden de kinderen voor op het basisonderwijs door samen met de kleuters buiten te spelen of te gymmen in de speelzaal. De kinderen gaan ook regelmatig een kijkje nemen bij de
kleuterklassen om alvast te wennen.
Op de boomhut werken wij, net zoals op school, met het VVE-programma Piramide.
Door gebruik te maken van het VVE-programma zijn de kinderen extra voorbereid op de basisschool.
Bij de Boomgaard kan uw kind van 0 tot 12 jaar in een vertrouwde omgeving genieten van school, Kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en naschoolse activiteiten.

VVE Kinderdagverblijf een doorgaande lijn naar basisschool

Pré BSO

Pre BSO Villa KakelbontOnze pré BSO is speciaal voor peuters vanaf drie jaar. De inhoud en indeling van deze groep is anders dan bij de reguliere kinderdagopvang. Door het geringe leeftijdsverschil tussen de kinderen zijn de onderlinge verschillen in ontwikkeling minder groot. Hierdoor ontstaat een omgeving vol uitdagingen die uitnodigt tot samenspel. Op deze groep krijgt uw peuter activiteiten aangeboden die nog beter bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van de kinderen passen. De peuters spelen en 'werken' in kleine groepjes met gericht ontwikkelingsmateriaal waaronder taal- en geheugenspelletjes en concentratieoefeningen. Vanzelfsprekend wordt er ook voorgelezen uit boekjes die passen bij de leeftijd. Daarnaast besteden onze pedagogisch medewerkers veel aandacht aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden door veel gezamenlijk te doen.

De pré BSO wordt gezien als extra voorbereiding op de basisschool. Uw peuter komt spelenderwijs in aanraking met vaardigheden zij op de basisschool weer zullen herkennen.

Flexibele Opvang

KDVHeeft u onregelmatige werktijden, werkt u in ploegendiensten of zijn er andere oorzaken waardoor u graag op wisselende dagen gebruik wilt maken van onze dagopvang? Met onze flexibele dagopvang kunt u een bepaald aantal uren per week flexibel indelen. Afhankelijk van de mate van flexibiliteit betaalt u hiervoor een percentage toeslag op de uurprijs.

Incidentele Opvang

Een zieke gastouder, opa en oma die op vakantie gaan, een studiedag...het kan eens gebeuren dat u geen gebruik kunt maken van uw vaste opvangadres of dat u een extra dag opvang nodig heeft. Voor deze situaties biedt Villa Kakelbont incidentele opvang.

Openingstijden, ontbijt en avondmaaltijd

Flexibele opvang villaOmdat er nu eenmaal vroege vogels zijn, maar ook ouders en kinderen voor wie opvang tot de avond wenselijk is, hanteren wij verlengde openingstijden.

De opvang is geopend vanaf 06:30 uur tot 19:30 uur, met indien gewenst een compleet ontbijt- en/of avondmaaltijd.

Aanmelden bij het Kinderdagverblijf

Aanmeldformulier Locatie Langkous

Aanmeldformulier Locatie Boomhut

Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Locatie Langkous Locatie Langkous
Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Locatie Boomhut Locatie Boomhut
Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Locatie Zonnesteen Locatie Zonnesteen
Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Hoofdkantoor Hoofdkantoor
Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Locatie Zeerovers Locatie Zeerovers
Vestiging van Villa Kakelbont in Heerhugowaard
Locatie Nexus Locatie Nexus

Onze locaties 

Villa Kakelbont is een kindcentrum met kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, incidentele opvang en flexibele opvang. Het is een vertrouwde plaats waar kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Alle locaties